• Gratis verzending boven € 69 NL, BE, DE. voorwaarden zie verzendkosten
  • Veilig betalen
  • Achteraf betalen
  • 360 graden

Veelgestelde Vragen over Jachtinstinct

1. Wat is Jachtinstinct Dierenvoeding?
Jachtinstinct is een nieuw Nederlands merk natuurlijke, hypo-allergene dierenvoeding voor honden en katten. Onze dierenvoeding sluit zoveel mogelijk aan op de voeding die honden en katten in het wild tot zich zouden nemen. Zij zijn van origine jagers en carnivoren (vleeseters). Dat betekent dan ook dat zij baat hebben bij een menu met veel vlees of vis. Jachtinstinct voorziet hierin, maar bied je wel het gebruiksgemak en de hygiëne van brokken.

2. Waar wordt Jachtinstinct Dierenvoeding geproduceerd?
Jachtinstinct wordt dichtbij huis, in Nederland, geproduceerd. Hierdoor hebben wij veel controle over de kwaliteit, de versheid en de beschikbaarheid van het voer. Omdat er géén internationaal transport nodig is en er ook géén tussenschakels in de distributie zijn, is Jachtinstinct betaalbaar. De dierenvoeding wordt in een moderne Nederlandse fabriek vervaardigd. Deze staat voortdurend onder strenge controle volgens de kwaliteitsnormen GMP en IFS.

3. Wat is natuurlijke dierenvoeding eigenlijk?
Natuurlijke dierenvoeding is honden- en kattenvoer zonder kunstmatige ingrediënten. Onze hoogwaardige producten sluiten goed aan op de voedingsbehoeften van honden en katten en bevatten wel tien keer zoveel vlees of vis als er in reguliere dierenvoeding zit. Daarnaast zijn onze producten graanvrij en glutenvrij. Dit maakt Jachtinstinct Dierenvoeding een stuk gezonder voor je huisdier(en), ook als zij zeer kieskeurige of gevoelige eters zijn.

4. Waarom is 'normale' dierenvoeding minder goed?
In 'normale' dierenvoeding zit doorgaans maar circa 4% vlees en/of vis. Dat wordt dan aangevuld met ‘dierlijk bijproduct’ (slachtafval), granen (lastig verteerbaar) en allerhande kunstmatige toevoegingen, zoals synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen, alsmede acceptatiestoffen, waardoor huisdieren denken ze iets lekkers en gezonds eten, terwijl dit vaak niet zo is. Kies dus liever voor natuurlijke dierenvoeding!

5. Mijn hond of kat mankeert iets. Is Jachtinstinct geschikt?
Laten we voorop stellen dat Jachtinstinct Dierenvoeding met name bedoeld is voor gezonde honden en katten. Deze kunnen met onze natuurlijke dierenvoeding langer gezond blijven. Als een hond of kat iets mankeert, dan raden wij je altijd aan om Jachtinstinct enkel te geven in nauw overleg met een dierenarts of dierenvoedingsdeskundige. Onze producten kunnen bij sommige problemen, voornamelijk bij allergieën, overigens wel uitkomst bieden.

6. Zijn er ook proefzakjes verkrijgbaar van Jachtinstinct?
Ja, wij hebben proefzakjes (samples, staaltjes) met een inhoud van circa 300 gram. Er zijn samples hondenbrokken en samples kattenbrokken. Wij vinden het wel van belang om te vermelden dat het echt het beste is om onze dierenvoeding ten minste enkele weken aan je huisdier(en) te geven om een goed beeld te krijgen van alle (positieve) effecten die Jachtinstinct teweegbrengt. Dit kan je gerust doen, want bij ons geldt altijd: niet goed, geld terug!

7. Hoeveel voer moet ik aan mijn hond of kat geven?
Iedere hond of kat is uniek. Bij het bepalen van de juiste hoeveelheid dagelijks aan te bieden voeding dien je te letten op het honden- of kattenras, de leeftijd van het dier, het gewicht en het postuur van het dier, de gezondheid van het dier, et cetera. Op deze site en op de achterzijde van onze verpakkingen staan richtlijnen. Zorg ervoor dat je hond of kat altijd vers water kan drinken en dat de voerbak van een gezonde kat altijd gevuld is met brokjes.

8. Wat is het verschil tussen 'Regulier', 'Puppy' en 'Geperst'?
Onze reguliere hondenbrokken zijn geëxtrudeerd (productietechniek). Dit geldt ook voor de puppy-variant, die vooral van de reguliere variant verschilt als het gaat om het formaat van de brokken (de brokken zijn kleiner). Wij hebben ook geperste brokken. (Koud) persen is een andere techniek, waarbij er een geringere verhitting aan de orde is. Geperste brokken worden door hondeneigenaren vaak gecombineerd met het voeren van rauw vlees.

9. Als ik dan toch natuurlijk ga voeren, waarom dan niet meteen rauw vlees?
Honden en katten zijn carnivoren, dus vleeseters. In die zin is rauw vlees geven géén gekke gedachte. Maar vergeet niet dat dit écht een vak apart is. Er komt veel planning bij kijken: je moet het vlees altijd voorradig hebben, bevroren bewaren, tijdig ontdooien, meenemen als je op vakantie gaat, et cetera. Verder is het belangrijk om je bewust te zijn van het besmettingsgevaar. Er bestaat bovendien een risico dat je te eenzijdig gaat voeren.

10. Ik ben fokker. Wat heeft Jachtinstinct mij te bieden?
Wij bieden fokkers standaard een royale korting en gratis verzending op basis van een kortingscode. Wij stellen - op aanvraag - ook gratis zakken Jachtinstinct beschikbaar voor puppy- of kittenpakketten. Fokkers krijgen desgewenst ook een doorlopende commissie over de omzet in geval van aanbevelingen, bijvoorbeeld aan puppy- of kittenkopers! En je kunt als kennel of cattery een 'private label' (eigen merk) krijgen (zie: Huisdiermerk.nl).

11. Ik fok niet, maar ik heb wel veel dieren. Wat doen jullie voor mij?
Als je niet fokt met je honden of katten, maar je wél veel huisdieren hebt, dan kom je bij ons in sommige gevallen alsnog in aanmerking voor onze royale fokkerskorting. Heb je vijf huisdieren of meer, én ben je van plan om regelmatig (bijvoorbeeld eenmaal per maand) voor een hoger dan gemiddeld bedrag bij ons te bestellen, stuur ons dan gerust een bericht om onze 'fokkerskorting voor niet-fokkers' (grootverbruikerskorting) aan te vragen.

12. Klopt het dat jullie dierenvoeding relatief duur is?
Vlees en vis zijn altijd duurder dan granen, slachtafval en andere goedkope vulmiddelen. Houd bij de beoordeling van de prijs ook rekening met het feit dat je hond of kat waarschijnlijk tot wel 30% minder hoeft te eten van onze voeding. En vergis je niet: de producten van kwalitatief vergelijkbare merken zijn vaak duurder, omdat zij meestal vanaf de andere kant van de wereld geïmporteerd moeten worden. Wij zijn daarom trots op onze prijs-kwaliteitsverhouding!

13. Waar en hoe kan ik Jachtinstinct Dierenvoeding bestellen?
De producten van Jachtinstinct kunnen het beste besteld worden via onze webwinkel. Ook zijn er sinds kort diverse verkooppunten. Er zijn géén groothandels als tussenschakels. Dit houdt onze producten betaalbaar. De webwinkel is volkomen veilig en voorzien van alle hedendaagse gemakken. Je kunt onder meer met iDEAL en PayPal betalen. Er is sprake van gratis verzending bij bestellingen vanaf €50. De bezorging vindt binnen 48 uur plaats.

14. Kan ik klantbeoordelingen bekijken alvorens te bestellen?
Onze mooie woorden mag je desgewenst allemaal vergeten. Bekijk liever de ervaringen van onze klanten. Voor onze klantbeoordelingen werken wij sinds kort samen met Kiyoh. Aan onze klanten wordt, enkele dagen nadat zij Jachtinstinct Dierenvoeding hebben ontvangen, automatisch gevraagd of zij een korte review willen plaatsen op onze profielpagina bij Kiyoh (zie: ons profiel bij Kiyoh). Kiyoh ziet streng toe op de authenticiteit van de beoordelingen.

15. Is Jachtinstinct gelieerd aan Hond.nl en/of Kat.nl?
Jachtinstinct Dierenvoeding is in 2016 ontstaan als een 'spin-off' van de websites Hond.nl en Kat.nl. Inmiddels heeft Jachtinstinct evenwel zoveel bestaansrecht gekregen dat het een eigen onderneming is geworden. Initiatiefnemer Maurice Vollebregt heeft (onder andere) Hond.nl en Kat.nl volledig overgedragen aan andere ondernemers en concentreert zich met zijn team vandaag de dag volledig op het verder verbeteren en promoten van Jachtinstinct.