Ayurfarm

Ayurfarm

Ayurveda, is de 'wetenschap van het leven’. Het woord "Ayurveda" is afgeleid van twee woorden uit, "Ayur" - het leven en "Veda" - kennis. Volgens Ayurveda betekent niet leven strikte indeling, maar het is als een stromende beek in evenwicht. H...

Lees meer
  • Gratis verzending boven € 69 NL, BE, DE. voorwaarden zie verzendkosten
  • Veilig betalen
  • Achteraf betalen
  • 360 graden
Ayurfarm

Producten voor duiven en vogels Pluimvee .
Ayurveda, is de 'wetenschap van het leven’. Het woord "Ayurveda" is afgeleid van twee woorden uit, "Ayur" - het leven en "Veda" - kennis. Volgens Ayurveda betekent niet leven strikte indeling, maar het is als een stromende beek in evenwicht. Het universum bestaat uit vijf basiselementen. Deze elementen doordringen elkaar, elk item bevat de andere vier met een. Een Ayurvedische benadering van het leven is holistisch en alles omvattend.

Informatie over Ayurveda - de oudste bekende genezing, al bekend sinds ongeveer 5000 jaar. Vanaf het begin, is Ayurveda is door middel van een continue groei en is nu in de hele wereld bekendt. De principes van Ayurveda zijn universeel en tijdloos. Ze zijn aanwezig in het dagelijks leven,  een advies aan iedereen die op zoek is naar een handige en een eenvoudige en holistische vorm van een gezond leven.

Ayurveda gaat over de natuurlijke principes die de basis vormen voor het creëren, beschermen en herstel van de gezondheid. Het streeft naar een evenwicht tussen lichaam, geest en ziel. Op dat moment, wanneer dit evenwicht wordt bereikt, ervaren we een gevoel van innerlijke rust, geluk en gezondheid. Het is de oorspronkelijke en natuurlijke staat.

Gezondheid, is niet alleen de afwezigheid van ziekte.
Gezondheid is de terugkeer naar de bron.
Het is een dynamische manifestatie van leven.

Ons voorstel is Ayurvedische beginselen worden gebruikt voor profylaxe duiven een betere gezondheid en de beste resultaten te bereiken in de competities.

Belangrijkste kruiden van de Ayurveda
Knoflook - Allium sativum
Gebruikte onderdelen: Tuber (knol)
Effect: antibacteriële, antifungale, antioxidantisch,
hypolipidemische, immuno-modulerende
Gebruik: virale ziekten, gastro-intestinale problemen,
hypercholesterolemie en bloedsomloop.


Andrographis paniculata -Kalmegh
Onderdelen gebruikt: hele plant, bladeren en wortels.
Effecten: lever beschermende, cholagogue, koortswerende, te
gebruiken: in de lever aandoeningen, diarree en infectieuze hepatitis


Ashwaganda - Ashwagandha
onderdelen gebruikt: Wortels, bladeren en hele plant
Effect: anti-stress, adaptieve en immuun-regulerende
Gebruik: om de efficiëntie van het organisme te verbeteren en
aan te passen aan nieuwe omstandigheden


Punarnava - Boerhaavia diffusa
onderdelen gebruikt: hele plant
Effect: verdoving, antivirale, lever beschermende en anti-inflammatoire
Gebruik: bij chronische nierinsufficiëntie, leverfunctiestoornissen
en problemen van de urinewegen


Chirata - Swertia Chirata
onderdelen gebruikt: hele plant
Effecten: lever beschermende, anti-inflammatoire,
bloedsuiker, ontworming Gebruik: als een bittere tonic, samentrekkend,
antidiarrhoeic, leverfunctiestoornissen en zweer vertragen


Phyllanthus emblica - Amlabaum
onderdelen gebruikt: fruit, wortel schors, bladeren, zaden en bloementeelt
Effect: versterking regeneratief, anti-inflammatoire en antioxidant
Gebruik: voor maag- en darmontsteking
4 stappen voor gezondheid van een duif
    1 Gezonde lever
    2 Integriteit van de darm
    3 Hoge immuniteit
    4 Sterk skelet en sterke eierschalen
Lever - het meest waardevolle orgaan
*De lever is verantwoordelijk voor::
                Eiwit
                Koolhydraten
                Vet
 *Ontgifting
 *Vitamine synthese
 *Vet herstel
 *Opslag van bepaalde nutriënten

Gezonde lever = gezond duiven en vogels  Myco-Liv 200 g , Fito-Liv
De sleutel tot succes in de professionele duiven en vogels kweken is om de hoogste staat van de gezondheid van deze kostbare duiven en vogels te beschermen.

Lever efficiëntie heeft een directe invloed op de conditie van de duiven en vogels. Bij een slechte gal,  uitgescheiden en andere enzymen door  niet goed verteerde  voeding. Slecht verteerd voedsel leidt tot het slecht functioneren van het gehele maag-darmkanaal en dat kan leiden tot diarree. Het is  raadzaam dat de producten van hoge kwaliteit te gebruiken op basis van plantenextracten. Zij tonen een brede waaier van toepassingen voor de lever, hart en nierfunctie te verbeteren.

De beste kenners weten dat het gebruik van preventieve geneeskunde voor duiven en vogels de beste en goedkoopste manier is om een optimale weerstand van de duiven en vogels te verkrijgen.

Het gebruik van kruiden om de lever te bevorderen is allang bekend . Het is bewezen dat kruidentherapie de enige manier is om de activiteit van de levercellen te verbeteren. Andere bestanddelen zoals vitaminen, Lipotrope middelen, enzymen, lever extracten enzovoort. Het kan worden gebruikt als vervanging van een tijdelijke herinvoering van de leverfunctie, maar niet voor het stimuleren en regeneratie van levercellen. Er zijn veel kruiden zoals Andrographis paniculata, Boerhaavia difussa, picrorrhiza kurroa en Swertia Chirata dat een wetenschappelijk bewezen effect op de lever heeft. Een combinatie van de bovengenoemde kruiden zorgt voor een synergetische verbetering en betere resultaten en succes op het hok!


Integriteit van de darm = geen diarree Oregomix 100 ml Diaromix 200 g Diaromix Plus 5 kg
Een frequente situatie duiven en vogels kweken is het probleem van losse uitwerpselen en diarree. Soms wordt dit veroorzaakt door de snelle veranderingen in de vogel dieet, slechte voeding kwaliteit, slechte kwaliteit van vet in de voeding of bacteriën / virussen. Men moet ook niet voorbijgaan aan de problemen van het  water kwaliteit.

Een natuurlijke manier om met bacteriën, is het gebruik van etherische oliën oregano, een combinatie van zuren en elektrolyten en kruidenextracten. Een dergelijke combinatie van producten garanderen een snelle werking tegen diarree, en een vermindering van de darm stoornissen en de remming van pathogene groei.

Het gebruik van natuurlijke producten voorziet in de bescherming van het spijsverteringsstelsel, regeneratief werkingsmechanismen behoud van de mucosa van de maag en darmen.

Duiven en vogels die lijden aan diarree, verliezen voedingsstoffen/elektrolyten en vooral water. Dit leidt tot een verslechtering van de toestand van duiven en vogels. Het kan lijden tot zwakte of zelfs de dood.

Vaak is diarree een teken van een slechte voeding van duiven en vogels. In dergelijke gevallen aanbevolen speciale voeding te gebruiken voor duiven met diarree problemen. Sommige producten die de groei van pathogene bacteriën te remmen, verbeteren leverfuncties en versterking van de natuurlijke afweer van de vogels.

Gezond afweersysteem = Gezonde duiven en vogels Immuno-Plus 100 ml, Fito-Sprint 100 ml

Elk organisme is uitgerust met twee afweersystemen.

  1. 1.     Aspecifieke aangeboren immuniteit
  2. 2.     Zelf verkregen specifieke immuniteit

Aspecifieke immuniteitsmechanismen zijn gebaseerd op activiteit van cellulaire factoren als granulocyten en macrofagen, en fysieke barrières zoals slijmvliezen. Elk organisme activeert de aspecifieke immuniteit direct als het in aanraking komt met ziektekiemen. Ondanks hun effectiviteit zijn deze systemen niet altijd in staat om met elke infectie en ziektekiem af te rekenen. Dat is waar de specifieke immuniteit komt kijken. Als ziektekiemen door het aspecifieke systeem dringen, worden ze bestreden door witte bloedcellen zoals T- en B-lymfocyten. Als dezelfde ziektekiem later nog eens doordringt, wordt deze sneller bestreden, omdat het specifieke afweersysteem de defensieve reactie op elke levensbedreigende ziektekiem onthoudt.

Een gezond afweersysteem staat garant voor de hoogste voordelen en voldoening die zijn  te behalen in de duivensport. Alleen de gezondste vogels winnen prijzen.

Zieke duiven en vogels gebruiken veel energie om hun aandoeningen te bestrijden. Ter ondersteuning kunnen natuurlijk stimulerende producten gebruikt worden,  die tegen virale en bacteriële infecties beschermen en de symptomen verlichten. Regelmatig gebruik van deze producten geeft de duiven  een significante verbetering van de gezondheid, het afweersysteem, en de reactie op een vaccinatie. Optimaal geselecteerde vitaminen en Ω3-vetzuren stimuleren niet alleen het afweersysteem, maar hebben ook een positieve uitwerking op de vruchtbaarheid van de duiven en vogels. Er is zelfs een speciale lijn producten die gericht is op wedstrijdduiven, die hun conditie verbetert, hen beschermt tegen extreme weersomstandigheden, en helpt in het herstel na hevige inspanning.

Sterk skelet en sterke eierschaal = gezonde en jonge duiven Bio-Cal 100 ml

Sterkte en kwaliteit van de eierschaal zijn essentieel voor de gezondheid van jonge duiven. Een zwakke, dunne schil van lage dichtheid heeft geen barrière voor ziekteverwekkers en beschermt het embryo slecht tegen infecties. Ziekteverwekkers die in de binnenkant van een ei komen, waardoor ontwikkelingsstoornissen van embryo's kunnen zelfs leiden tot de dood. Ongetwijfeld garandeert een versterkte eierschaal lagere sterftecijfers en een betere gezondheid van de jonge duiven.

Een toename van calcium in de voeding geeft  vaak nog meer problemen, omdat een te hoge dosis van dit mineraal niet geabsorbeerd wordt. De optimale oplossing is het gebruik van geneesmiddelen die de absorptie van calcium en fosfor uit de voeding  verbeteren.
Een bijkomend effect van het gebruik van deze preparaten is de aanzienlijke verbetering van het skelet.
Beide mogelijkheden verhogen uitkomen en de overlevingskans van jonge duiven.

Opbouw van een Soxhlet apparaat:                    
1. Oplosmiddel
2. Kolf
3. Dampleiding
4. Extractiebeker
5. Extractiemateriaal
6-7. Overloophevel
8. Reduceerstuk
9. Koeler
10. Koelwaterinlaat
11. koelwaterafvoer