Infrarood panelen

Infrarood panelen

Wij hanteren een minimale berekening voor de basisbehoefte. Hierbij gaan wij uit van normaal geïsoleerde woningen / gebouwen. 1. Woonruimte tot 2.6m hoogte = 22 Watt per M3 2. Dierenverblijven / volière = 22 Watt per M3 3. Badkamer tot 2.6m ho...

Lees meer
  • Gratis verzending boven € 69 NL, BE, DE. voorwaarden zie verzendkosten
  • Veilig betalen
  • Achteraf betalen
  • 360 graden
Infrarood panelen Dovital vitaliteitsproducten biedt ten behoeve van complete klimaatbeheersing in duivenhokken, volières en dierenverblijven infrarood stralingspanelen voor:

    Bevruchtingsverbetering
    Sneller in vorm voor de vlucht
    Versneld herstel na lange vluchten
    Betere vluchtresultaten door het verbeteren van de algemene doorbloeding
    Beheersing van de luchtvochtigheid

Door het toepassen van infrarood warmtepanelen wordt de warmte van de zon perfect nagebootst en voelen de dieren zich prettiger en op hun gemak. Tevens word door het toepassen van de panelen de relatieve luchtvochtigheidsgraad dermate verminderd dat het hok aangenaam droog blijft.

Een aantal bewezen voordelen van infrarood warmtepanelen zijn:

    90% stralingswarmte
    Geen elektromagnetische- of statische straling
    Droog duivenhok voor betere prestaties
    Absoluut geen brandgevaar
    Makkelijk te plaatsen
    Energie besparend t.o.v. conventionele verwarming
    Stofvrij

De stralingsverwarming is de ideale oplossing voor het ontvochtigen van uw duivenhok. De infrarood warmtestralen drogen de vloer zonder stofverplaatsing. Daardoor komt er veel minder stof, virussen en bacteriën in de luchtwegen van de dieren. Het infectiegevaar van de luchtwegen wordt door het toepassen van de panelen enorm geminimaliseerd.

Voor en tijdens vluchten, bij nat koud weer, brengt u de duiven door de geïmiteerde zonnestralen in de gewenste vluchtvorm. Tevens heeft u door het gebruik van de panelen in combinatie met een dimmer en hygro/thermostaat de mogelijkheid om het temperatuurverschil tussen dag en nacht te beïnvloeden.

Voor het winterseizoen zijn de infrarood warmtestralen, in combinatie met een lichtbron, de ideale voorbereiding voor het gelijkmatig leggen van eieren en het realiseren van een hogere bevruchtingsgraad. Door de inzet van de infrarood warmtepanelen hebben veel duivenmelkers een 100 procent bevruchtingsgraad tijdens het winterseizoen.

Oudere vluchtduiven, die in de koude winter pijn krijgen aan de ledematen, komen probleemloos door de winter. Zij belonen u al tijdens het winterseizoen met goed bevruchte eieren. De stralingsverwarming maakt het verblijf in het duivenhok voor de liefhebber ook in de winter aangenaam. Daarbij wordt de lucht niet onnodig verwarmd. Desondanks voelt de duif zich in het bereik van de infraroodstraling aangenaam, net alsof de zon schijnt.

Maten en Wattages:
E100K,   500x320x30mm, 100 Watt      
E200K,   750x320x30mm, 200 Watt        
E270K, 1000x320x30mm, 270 Watt        
E330K, 1250x320x30mm, 330 Watt         
E400K, 1500x320x30mm, 400 Watt         
E600,    1200x600x30mm, 600 Watt   

Hoeveel panelen en vermogen heeft u nodig?

Wij hanteren een minimale berekening voor de basisbehoefte.
Hierbij gaan wij uit van normaal geïsoleerde woningen / gebouwen.

1. Woonruimte tot 2.6m hoogte  = 22 Watt per M3
2. Duivenhok / volière = 22 Watt per M3
3. Badkamer tot 2.6m hoogte = 44 Watt per M3

Vergeet niet uw thermostaat te bestellen!